Mijn lievelings!
Voor 4-6 personen:
• Pandan rijst ( van de toko, niet de supermarkt, ik gebruik dragon pandan rijst)
• 5 Sjalotjes
• 1 klein bolletje knoflook (of 4 grote tenen)
• 1 tl trassie
• 1 Verse laos stronk door midden gesneden
• 6 jeruk purutblaadjes
• 2 salamblaadjes
• 5 kemirinoten, fijngestampt
• Blokje groenten of kippenbouillon verkruimeld.
• 1 tl Knoflook poeder
• 1 tl ketumbar poeder
• 2 tl laos poeder
• Blok santen fijngesneden, bewaar de olie voor de bumbu
Doe de sjalotjes en knoflook in de blender en maal fijn tot het bijna papperig is.
Laat de wadjan warm worden en smelt de kokosolie (van de santen)
Fruit het sjalot-knoflookmengsel en doe de trassie, verse laos, alle blaadjes en kemirinoten erbij en bak 3-4 minuten.
Pak de rijstkoker en vul met 3 koppen (gewassen) rijst (ik gebruik altijd een grote theemok) en vul met water tot een vingertopje boven de rijst.
Doe de gebakken bumbu, alle droge kruiden en de santen erbij en roer goed door.
Zet de rijstkoker aan en roer halverwege (na 15 min) snel goed door.
Goed na laten garen (ik haal wel de pan uit de stomer altijd) en roeren af en toe.
Reactie plaatsen
Reacties