Indo tortilla

 

 

 

Indo tortilla van Thuistoko Eva

Dikke kruidige eierpannenkoek met tempeh vulling

Ingrediënten
• 10 eieren
• Reep tempeh van de toko
• 1.5 grote ui
• 2 grote tenen knoflook
• 2 rode lomboks
• 1 tl Trassie
• 1 tl Laospoeder
• 1 tl Korianderpoeder
• 4 kemirinoten (fijngestampt)
• 4 blaadjes jeruk purut (limoenblad, bij de toko in de vriezer)
• Blokje groentenbouillon
• Klein snufje zout
• Kecap manis
• Gula jawa stroop
• Zonnebloemolie
• Optioneel maar wel lekker: 1 el sambal manis

• 2 goede middelgrote steelpannen met anti aanbaklaag en deksel
• Foodprocessor/blender
• Goed scherp mes
• Groot plat bord

Recept
Mise en place
1. Vul 1 steelpan tot de helft met olie en zet het vuur op de middelste stand. En laat de olie warm worden. Let op met hete olie, zorg dat je altijd een blusdeken in de keuken hebt liggen.
2. Snijd de tempeh in kleine blokjes en bak in delen goudbruin in de olie.(je weet dat de olie goed warm is door een houten spatel in de olie te doen, als het gaat bubbelen is de olie goed)
3. Maak ondertussen vast de ingrediënten klaar voor de torrilla:
• maal de kemirinoten fijn met de cobek (vijzel).
• Snijd de ui, knoflook en lombok in grove stukken en maal fijn met een blender tot het helemaal gemengd is.
• Doe de laos, koriander, bouillonblokje (eerst verkruimelen) en snufje zout bij de kemirinoten.
• Verwijder de nerf van de jeruk purutblaadjes en snijd de blaadjes helemaal fijn met een goed scherp mes tot het bijna poeder is.
• Zet de trassie en sambal vast klaar.
• Kluts de eieren met een scheut kecap.


Bereiding
1. Warm de andere steelpan op de eenna hoogste stand. Doe er een klein beetje olie bij als de pan warm is.
2. Doe het ui/knoflook/lombok mengsel in de pan en fruit 2-3 minuten aan.
3. Doe de trassie en sambal erbij en bak 2 minuten.
4. Doe alle droge kruiden erbij behalve het jeruk purut poeder en bak de bumbu nog 1.5 minuut.
5. Zet het vuur op de laagste stand.
6. Meng de tempeh door de bumbu en doe het jeruk purut poeder erbij.
7. Giet er een klein scheutje gula jawa stroop over en meng door.
8. Giet nu de eieren erbij en doe de deksel op de pan en laat 15-20 min staan (kijk tussendoor of het goed gaat).
9. Als de bovenkant niet meer vloeibaar is leg je een plat bord wat groter dan de pan is op de pan en keert de pan om, en schuif de tortilla weer terug in de pan.
10. Laat de tortilla nog 5-10 minuten zonder deksel verder bakken.

Maak af met een pepertje en wat platte Selderij.


Selamat makan!





 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.