Thuistoko Eva is ontstaan in 2020, maar lang daarvoor kookte ik al veel en graag voor anderen.

Mijn vrienden noemden mij al "Toko Eva" omdat ik altijd als ik ergens kom, eten meeneem voor iedereen.

 

Mijn gerechten zijn vers en met veel liefde gemaakt. Ik heb klassiekers (zoals de rendang/opor ayam) maar ook moderne, zelf gecreëerde gerechten op de kaart staan.

 

Ik kook uit liefde en daarom vind ik het ook belangrijk dat iedereen mijn eten kan proeven, daarom heb ik ook veel vegetarische en vegan gerechten op de kaart. Ook omdat er steeds meer mensen geen vlees of dierlijke producten meer eten. Iemand zei laatst tegen mij: " fijn dat je zoveel vega hebt in plaats van alleen gado gado".

 

Ik heb een vast menu waar je een dag van te voren van kunt bestellen, en je kunt bij mij terecht voor catering ( 10 tot 100 personen)

Mensen die mij al wat langer volgen op Instagram weten dat ik graag wat extra's doe voor mijn klanten. Zo geef ik vaak als ik een zoetigheid gemaakt heb die week wat mee bij een bestelling. Of kun je leftovers gratis of heel goedkoop komen ophalen, kijk mijn stories of er wat over is.

 

Thuistoko Eva's Unique Selling Points:

- Klantvriendelijkheid staat bij mij voorop, heb jij een allergie, eet je halal, heb je dieetwensen of lust je iets gewoon niet wat in een gerecht zit? Ik denk graag mee en pas het aan voor je.
- Zeer goede prijs/kwaliteit èn kwantiteit verhouding.
- Affiniteit met de Indische en Indonesische cultuur.
- Inventief, ik bedenk nieuwe gerechten met veel passie en plezier.
- Ambitie, ik wil nog zoveel meer doen met Thuistoko Eva.

 

Heb jij al eens bij mij besteld en ervaar jij dit ook zo? Ik hoor het graag van je!

 

Eva Hanssens

Mijn interview in de Moesson: 

 

 

Kijk op de site van de buik van Rotterdam voor dit leuke interview:

 

kijk op de site van in de buurt Rotterdam voor mijn interview:

 

Op de cover (en in het magazine zelf) van RAKUS MAGAZINE.

 

Thuistoko Eva's eerste pop up bij Endless Sunday in de hofbogen.

 

Thuistoko Eva het AD.

Over Eva:

 

Ik ben Eva, 33,  Indisch, en koken zit in mijn bloed. Ik heb het geleerd van mijn opa en vader die allebei een passie voor koken hebben, vooral de Indonesische keuken.

Mijn opa en oma zijn geboren in Indonesië en in de jaren 50 (gedwongen) naar Nederland verhuisd.

 

Ik woon samen met mijn man Dominique (40) a.k.a. bezorgboy en onze kinderen Luca (9) en Mila (3) in het kleiwegkwartier in Rotterdam. Ik ben opgegroeid in deze buurt. Dominique is een echte Hagenees maar ondertussen betrap ik hem na 8 jaar in Rotterdam op Rotterdamse woordjes ( Metero, hoorrr).

Dominique en ik hebben elkaar ontmoet op het politie hoofdbureau in Den Haag, niet als boeven maar ik als receptionist en hij als beveiliger. Nu zijn we 11 jaar en 2 kinderen verder en nog steeds super verliefd.

ik kom uit een hechte en liefdevolle familie, mijn ouders en zusje en haar partner wonen dan ook allemaal dichtbij, we koken vaak voor elkaar en eten vaak samen, zo gezellig!

 

Het leukste vind ik om zelf recepten te ontwikkelen de indo burger, indo wrap en nog veel meer gerechten op de kaart zijn ook eigen recepten. 

 

Het was heel spannend een eigen onderneming te beginnen maar omdat ik nu mijn passie als werk doe ben ik zo blij dat ik de stap gezet heb!