Vegan lemper vulling

Vegan lemper vulling recept:


Voor de luie indo (net als ik) lekker met nasi gurih (recept staat ook op m'n site)



4-6 personen
• 2 blikken jackfruit, uitgelekt, gewassen en daarna weer uitgelekt

• 4 Sjalotjes
• 4 rawits
• 1 klein bolletje knoflook (van die hele bollen die je niet per teentje hoeft te pellen)

• Blikje kokosmelk (400 ml)

• 5 kemirinoten
• 2 tl laospoeder
• 4 tl kunjitpoeder
• 2 tl Korianderpoeder
• 2 tl komijnpoeder
• Blokje groentenbouillon

• 1 el asem (tamarindepasta)
• 2 el sambal

• 5 blaadjes jeruk purut ( die van de vriezer van de toko)
• 2 blaadjes salam ( die van de vriezer van de toko)
• 5 cm verse laos, in plakjes gesneden (die van de vriezer van de toko)
• 1 stengel Sereh (uit de vriezer van de toko, 10 min ontdooien van te voren)
• 3 pandan bladen (uit de vriezer van de toko, 10 min ontdooien van te voren)
• Scheutje (zonnebloem of kokos)olie

 

1. Doe de sjalotjes, knoflook en rawit in de blender en maal fijn.
2. Stamp de kemirinoten fijn in de vijzel en doe de droge kruiden en bouillonblokje erbij.
3. Warm de pan goed op en doe wat (zonnebloem of kokos) olie in de pan, fruit het sjalotjesmengsel aan en doe de jeruk purutblaadjes, verse laos en salamblaadjes erbij.
4. Na 3 minuten voeg je de sambal en assem toe en 2 minuten daarna de droge kruiden. Bak dit nog 1 minuut en doe dan de kokosmelk erbij.
5. Knoop de sereh en pandabladen boven de pan zodat het sap eruit komt en gooi erbij. Laat 5 minuten op zacht vuur borrelen en doe dan de gewassen en uitgelekte jackfruit erbij en laat nog 15 minuten pruttelen.

Lekker met nasi gurih (recept op m'n website) en sambal goreng boontjes.

Selamat makan!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.