
Lazy sate lilit
• 500 gr kipgehakt
• 100 ml kokosmelk
• 5 el kokosrasp
• 10 jeruk purutblaadjes, fijngesneden
• Blokje Kippenbouillon, maak er poeder van
• Kneepje kecap manis (bango)
• 3 Sjalotjes
• 5 kemirinoten, fijngestampt
• Halve stengel sereh, fijngesneden
• 5 cm schijf verse laos, fijngesneden
• 3 tenen knoflook
• 7 rawitpepers (naar smaak)
Warm de oven op 180°C
Doe de sjalotjes, kemiri, sereh, laos, knoflook en rawit in de blender en maal helemaal fijn.
Fruit het mengsel 4-6 min met wat (kokos/zonnebloem olie)
Meng alle ingrediënten in een kom (als het te nat is doe er dan wat kokos bij en als het te droog is wat kokosmelk)
Doe het in een ovenschaal en bestrijk met een beetje kecap manis.
Bak het 35 minuten in het midden van de oven.
Snijd in lange stukken en doe er een satéprikker doorheen of eet het gewoon zo.
Selamat makan!
Reactie plaatsen
Reacties