
Sambal Thuistoko Eva style, check het recept hier⬇️
- 10 rode lomboks (verwijder voor minder pittig de zaadlijsten, ik laat ze zitten)
- 2 rode rawit's
- 1 carolina reaper (zaadlijst verwijderd)
- 2 cm verse gember
- 1 grote ui
- 1 grote tomaat, gekookt en vel verwijderd.
- 4 tenen knoflook
- 6 blaadjes jeruk purut
- 1 limoen
- 1 serehstengel, gekneusd en geknoopt
- 6 kemirinoten, fijngestampt
- 1 grote theelepel trassie van faja lobi
- Flinke scheut gula jawa stroop
- Snufje zout
- Olie
1. Doe de pepers, ui, knoflook, gember en tomaat in de blender en maal fijn.
2. Verwarm de wok en als die heet is een flinke scheut olie erin. Giet het mengsel erbij.
3. Laat even fruiten en gooi de jeruk purut erbij, na 2 min de sereh, kemiri, trassie en rasp de limoen erboven, knijp daarna uit. Giet de gula jawa erbij en het zout.
4. Laat 5 min op hoog vuur staan en daarna nog 15 min op laag vuur.
5. Haal de pan van het vuur en laat nog 2 uur afkoelen en intrekken.
6. Vis de sereh en jeruk purut eruit (of niet, lekker laten zitten voor de smaak zou ik zeggen😉) en bewaar in een glazen potje in de koelkast. Of in kleinere porties invriezen.

Reactie plaatsen
Reacties