Adjuma sambal

Frisse gele sambal met een kick!

 

Adjuma sambal

• 7 gele adjuma pepers ( 5 met en 2 zonder zaadlijst)
• 2 madame jeanette pepers (zonder zaadlijst)
• 6 lomboks (geel/rood)
• 1 gele paprika
• 1 ui
• 6 teentjes knoflook
• 3 cm gember
• 1 limoen
• 4 jeruk purut blaadjes, nerf verwijderd.
• 1 el suiker
• Scheut zonnebloem olie

 

1. Snijd alles in grove stukken en doe in de blender met een scheut olie, rasp de limoen boven de blender en pers daarna het sap erbij.
2. Maal alles tot een grof papje en kook daarna 15 minuten in een pannetje.


Koel bewaren, of doe het in kleine bakjes in de vriezer (tip van Robin van de Samballerie)

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.