Sweet chili saus

Als je home made chili saus hebt gegeten, wil je niet meer anders!

 

Zo maak ik het:

 

6 lomboks (spaanse pepers)
5 blaadjes jeruk purut, nerf verwijderd (limoen blaadjes)
1 limoen
3 cm gember
4 tenen knoflook
200 ml water
Snufje zout
80 ml azijn
150 gr suiker
2 el water + 2 el maizena gemengd

 

 

1. Doe de lomboks, knoflook, gember en jeruk purut in de keukenmachine en maal fijn. (Verwijder de pitjes van de lombok als je liever niet pittig eet)
2. Het water, suiker, zout, azijn en limoensap en rasp kan in een pannetje op middelhoog vuur en meng.
3. Giet het lombok mengsel erbij en zet het vuur laag.
4. Meng tot het zachtjes begint te koken en giet dan het maizena papje in gedeeltes roerend in de pan.
5. Laat 2 min doorkoken en zet het vuur uit.
6. Laat afkoelen en giet het in een flesje of potje.


In de koelkast bewaren na openen.

 

Selamat makan!

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Monica
3 jaar geleden

Wow net genoten van de snackbox van Thuistoko Eva! En dan die homemade chilisaus erbij die maakte het helemaal af! Ik ga dit recept gauw ook uitproberen. En die snackbox kom ik graag nog eens halen❤️

Iris
3 jaar geleden

Echt heel lekker deze chilisaus! Lekker fris