Indo shortbread

Indo millionaires shortbread



Wat maakt dit indo? De pandanbodem natuurlijk! En ik heb karamel met spekkoekkruiden gemaakt, de kokos aan de bovenkant maakt het helemaal af!

Zelf maken? Dit kost tijd maar is echt de moeite waard!

Recept

Voor de spekkoekkruidenmix:
• 4 el kaneel
• 2 el nootmuskaat
• 1.5 tl kardemom
• 1 tl kruidnagel (fijngestampt)

Meng al deze kruiden goed en je hebt spekkoekkruidenmix!

Voor de bodem
• 75 gr kristalsuiker
• 250 gr bloem

• 175 gr roomboter
• Mespuntje zout
• Scheutje pandan
• Ovenschaal

Voor de karamel
• 150 gr boter
• 3 tl spekkoekkruidenmix
• 100 gr witte basterdsuiker
• Snufje zout
• Blikje gecondenseerde melk

Chocolade:
• 200 gr melkchocolade
• Handje geraspte kokos

1. Verwarm de oven op 180°C
2. Mix voor de bodem eerst de droge ingrediënten (bloem, zout, suiker) en doe daarna de boter en pandan erbij.
3. Mix met de keukenmachine voor 3 minuten en kneed daarna met de hand verder.
4. Bekleed de ovenschaal met pakpapier en verdeel het deeg erover, prik er met een vork gaatjes in. Bak in 30-35 minuten gaar en laat afkoelen.
5. Maak ondertussen de karamel: gooi alle ingredienten in een pannetje en breng al roerend op zacht vuur aan de kook. Blijf roeren tot het een beetje indikt.
6. Giet de karamel over de bodem en laat ongeveer 3 uur afkoelen.
7. Smelt de chocolade au bain marie en giet over de karamellaag. Strooi wat kokos erover en laat weer afkoelen.

Selamat makan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.